Uniek concert van muzikanten van Kytopia, Kaapstad en Urban House op 11 mei te zien in Simplon

Zaterdag 11 mei staat er een muzikale mix van Zuid-Afrikaanse artiesten, Kytopia en Groningse acts in de grote zaal van poppodium Simplon. Een gezamenlijk programma van Urban House Groningen en Simplon, waarbij lokale artiesten overdag werken aan een productie met o.a. Pax van Kyteman’s Orchestra en de Zuid Afrikaanse EJ von Lyrik en hierbij in de avond als support act van Kytopia op het podium staan.

Dit project kwam tot stand toen Dj DNA (voormalig Urban Dance Squad) voor ‘De Stem van West’ naar Zuid-Afrika afreisde. Dit muzikale uitwisselingsprogramma tussen rappers uit Utrecht-West en Kwaito muzikanten uit Kaapstad leverde een unieke combinatie op van Kwaito, Rap, Rijmklets, Hiphop, Cross-over en Reggae. Kwaito is een straatmuziek-cultuur, de Zuid-Afrikaanse variatie op hiphop/house.

De samenwerking tussen Kytopia en Kaapstad bestaat uit de volgende artiesten: rappers Pax en ReaZun en muzikanten van Kyteman’s Orchestra Alexander del Prado, Niels Broos en Frank Wienk uit Nederland. Aangevuld met PinKi and DaBruin, Daddy Spencer, Crosby Bolani, Teba Shumba, EJ von Lyrik en Hemel Besem uit Zuid-Afrika. Lokale artiesten die meedoen zijn Roberto Tan, Mongoose, Raicho, Cissy Gress, Kizzle, 7even, Ashya Loorbach, Robine Koerts, Steven Gilberts en Kato. Al met al een explosief, maar vooral dansbaar mengsel!

‘Kaapstad meets Kytopia’ tourt o.a. langs de Bevrijdingsfestivals in Utrecht, Almere en Den Haag, staat op 9 mei in Grounds (Rotterdam), 10 mei in Sugar Factory (Amsterdam) en sluit de tournee af in Simplon.

Kaarten (€10,-) zijn te koop via de website www.simplon.nl en aan de deur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.