Uitnodiging voor alle bewoners van Beijum

Groningen, 3 oktober 2016      Resultaat van samenwerking met wijkbewoners Beijum

 

Opening wijkpark de Groene Long

Op zaterdag 8 oktober om 11.00 uur opent wethouder Mattias Gijsbertsen officieel het wijkpark de Groene Long. Het wijkpark is het resultaat van jarenlange samenwerking tussen bewoners en de gemeente. U bent van harte welkom.

 

fase-1-groene-longDe Groene Long is het wijkpark in het hart van Beijum. Een klankbordgroep van wijkbewoners heeft in 2010 al het initiatief genomen om het wijkpark rigoureus te verbeteren. In 3 fasen zijn verbeteringen aangebracht zoals onder meer het herstellen van fiets- en voetpaden, het aanleggen van een kikkerpoel, meer water en licht, verbeteren van de sociale veiligheid en het zorgen voor ecologische en duurzame plantengroei.

De klankbordgroep is zeer tevreden met het resultaat en de constructieve samenwerking met de gemeente. Het park is voor en door de wijkbewoners met veel enthousiasme heringericht. Er is zelfs rekening gehouden met de toegankelijkheid voor de toekomstige bewoners van het nieuw te bouwen zorgcentrum Innersdijk.

 

Programma

 

  • Start om 11.00 met een verrassings-act van de Scoutinggroep De Voerman
  • Bijdragen van (wijk)wethouder Mattias Gijsbertsen, lid klankbordgroep Theo Smit en ontwerper van het plan Kees van Bohemen
  • Onthulling van de natuurinformatietafel
  • Wandeling door het park onder leiding van Kees van Bohemen en Klaas van Nierop (stadsecoloog).

 

1 reactie op “Uitnodiging voor alle bewoners van Beijum

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.