Uitnodiging opening landelijk eerste ecoduct in stedelijk gebied

Opening landelijk eerste ecoduct in stedelijk gebied in Groningen

Interactief infopaneel over diersporen

Op dinsdag 28 juni opent wethouder Mattias Gijsbertsen van de gemeente Groningen om 17.30 uur het ecoduct Meedenpad over de Oostelijke Ringweg. Het is het eerste ecoduct dat in een stedelijk gebied in Nederland is aangelegd.  Ook wordt een groot interactief infopaneel onthuld aan de voet van de oostelijke hellingbaan.
U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

In de gemeente Groningen wordt het groen op zo’n ecologische manier beheerd dat steeds meer diersoorten zich prima thuis voelen in de stad. De gemeente legt daarom groene corridors aan waarlangs al die dieren kunnen trekken. En de beste plek om over de Oostelijke Ringweg te trekken is het Meedenpad. Er is hier weinig bebouwing, het ligt in de luwte van de woonomgeving en er zijn nagenoeg geen barrières. Bovendien is de toegang naar het ecoduct goed in te richten voor de dieren. Langs het Meedenpad is een ‘hellingbaan’ met struiken, bloemen en stronken waarlangs dieren naar het ecoduct worden geleid.
Dit uniek stedelijk ecoduct biedt zo’n 4 meter ruimte aan fietsers en wandelaars en 3,5 meter aan de dieren. De banen worden van elkaar gescheiden door een haag van bottelrozen. Op een groot interactief infopaneel kunnen geinteresseerden zelf de diersporen verzamelen en analyseren welk dier er die nacht of dag het ecoduct is gepasseerd.

De aanleg van het ecoduct is een onderdeel van het project Oostelijke Ringweg en een samenwerking tussen de gemeente Groningen en de provincie Groningen, die de werkzaamheden heeft uitgevoerd.

 

img22

Voor fietsers: fietspad volgen vanaf Pop Dijkemaweg naar Meedenpad of via Kardinge fietspad Huizingermaar volgen.
Voor auto’s: parkeren bij EuroKart Racing/Alfa College Sportcentrum of Kardinge en via Huizingermaar lopen naar het ecoduct (100 meter).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.