Uitnodiging inloopbijeenkomst vervanging Gerrit Krolbruggen

Graag nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst over de voortgang van de planstudie vervanging Gerrit Krolbruggen op de huidige locatie en in de Oosterhamrikzone, op dinsdag 16 december 2014. Deze bijeenkomst vindt plaats in

het Infocentrum Oostelijke Ringweg,

Grondzijl 23 in Groningen tussen 16.00 en 20.00 uur.

 

Rijkswaterstaat en de provincies Groningen en Fryslân werken samen aan de verbetering van de hoofdvaarweg tussen Lemmer en Delfzijl. Het Van Starkenborghkanaal en de bijbehorende bruggen, waaronder de Gerrit Krolbruggen, maken hier deel van uit. In de toekomst moeten grotere, langere en hogere schepen gebruik kunnen maken van deze vaarweg. Op 25 november 2013 hebben we u daarover geïnformeerd tijdens een inloopbijeenkomst in het Wessel Gansfortcollege. U heeft daar knelpunten kunnen aandragen en suggesties kunnen doen. De bijeenkomst was het startschot voor de planstudie naar de vervangingsmogelijkheden van de Gerrit Krolbruggen en naar alternatieven in de Oosterhamrikzone. In de studie wordt een aantal varianten onderzocht, hetgeen uiteindelijk moet leiden tot een voorkeursvariant. De provincie ontwikkelt deze plannen in nauw overleg met de gemeente Groningen en Rijkswaterstaat en natuurlijk met de omgeving.

Inmiddels zijn we zo ver dat we een eerste tussenstand kunnen presenteren van de kansrijke varianten, die vervolgens nog voor een nadere uitwerking in aanmerking komen. We zijn dan ook zeer geïnteresseerd in uw opmerkingen en suggesties.

 

De inloopbijeenkomst

 

Wat               : Inloopbijeenkomst Planstudie vervanging Gerrit Krolbruggen/verbinding Oosterhamrikzone

 

Wanneer      : Dinsdag 16 december 2014 tussen 16.00-20.00 uur

Waar            : Infocentrum Oostelijke Ringweg, Grondzijl 23 in Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.