Uitnodiging

Onderwerp: uitnodiging 7 maart, wijkgesprek met de burgemeester over veiligheid in Beijum

Hierbij ontvangt u een persoonlijke uitnodiging voor het wijkgesprek op 7 maart in De Bron om 19 uur met onder andere de burgemeester over  de veiligheid in Beijum. U bent van harte uitgenodigd om ander wijkbewoners mee te nemen.

Vriendelijke groet, mede namens de Gemeente Groningen, Politie Groningen en het openbaar ministerie,

René Paulissen

Manager Wij Beijum

5 reacties op “Uitnodiging

 1. Het is mij een raadsel waarom Wij Beijum deze bijeenkomst niet organiseert in en na overleg met de Bewonersorganisatie Beijum, gegeven de statuten van de BOB. Waarom soleert Wij Beijum?

  Zie verder mijn reacties op Beijumnieuws en op Facebook Beijumnieuws.

  1. Beste meneer Huizenga,

   Jammer dat u van te voren al conclusies trekt en uitlatingen doet zonder verificatie. Wij zijn er al geruime tijd geleden van op de hoogte gesteld.
   Zowel mondeling als schriftelijk. In deze is Van solistisch gedrag dus ook geen sprake, althans niet in onze waarneming.

   Rein van der Velde
   Voorzitter
   Bewonersorganisatie Beijum

 2. Beste Rein, de brief van René Paulissen van Wij Beijum verwijst in zijn introductie niet naar de BOB. Kennelijk vindt hij het niet nodig om te verwijzen naar de BOB, waardoor de indruk kon ontstaan dat de BOB werd buitengesloten.

  Ik kwam in mijn reactie juist op voor de BOB, gegeven de statuten van de BOB met betrekking tot de bevordering van de leefbaarheid in Beijum.

  In ieder geval is de aankondiging van Wij Beijum onvolledig. Zeker omdat René Paulissen niet vermeldt dat dit een Driehoeksoverleg is, dat in meerdere wijken wordt gehouden. Onlangs nog in Vinkhuizen. Het gaat eveneens over de verkeersveiligheid. Hierover zwijgt Wij Beijum.

  Sinds wanneer moet ik een brief van Wij Beijum op waarheid controleren? Wij Beijum moet gewoon goed communiceren! Niet zwijgen over de BOB als het bestuur van de BOB betrokken is bij dit Driehoeksoverleg.

  Het bestuur van de BOB had bij dit weblogbericht kunnen wijzen op de betrokkenheid van de BOB bij dit wijkoverleg. De BOB heeft dit evenwel verzuimd. Het gaat wederom om goede wijkcommunicatie.

  Stel de lezer centraal! Ik hoef niets te “verifiëren”. Dat is de taak van het uitvoerend bestuur of de uitvoerende instelling. Toch?

  1. Beste meneer Huizenga,

   Het artikel begint met o.a. deze zin: “Hierbij ontvangt u een persoonlijke uitnodiging voor het wijkgesprek op 7 maart in De Bron om 19 uur met onder andere de burgemeester over de veiligheid in Beijum. U bent van harte uitgenodigd om andere wijkbewoners mee te nemen.
   De webredactie heeft deze uitnodiging, juist uit oogpunt van goede wijkcommunicatie, in zijn totaliteit geplaatst. Als vooraankondiging, net zoals het ook in de gebruikte artikel kop staat. Niet meer en niet minder.
   Hoe wij verder als bewonersorganisatie de wijk hier verder over informeren en erbij betrekken is de volgende fase. Dit zit in het verschiet of te wel wordt vervolgd.

   Het bestuur is in deze de mening toegedaan dat WIJ Beijum op juiste wijze heeft gecommuniceerd.
   Zij ziet de reactiewisseling aangaande dit onderwerp dan ook als gesloten.

 3. Voor de goede orde: “op de hoogte stellen” (door Wij Beijum) is ongelijk aan samen organiseren. Het initiatief komt vanuit het kabinet van de burgemeester en de Driehoek (Burgemeester, Politie en Justitie).

  Doet de BOB een oproep aan de bewoners van Beijum om met (schriftelijke) vragen te komen?

  Komt de BOB met een voorstel over buurtalerts? Ik heb jullie hierover informatie gestuurd.

  Gaat de BOB heerdcomités activeren? Zie jullie “missie in wording”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.