Twee exclusieve shows in buurtcentrum Trefpunt

Grand Theatre brengt Poolse kunstenaar en theatermaker Janek Turkowski naar buurtcentrum Trefpunt voor twee exclusieve shows. Op uitnodiging van Grand Theatre speelt de Poolse kunstenaar en theatermaker Janek Turkowski op vrijdag 16 maart tweemaal zijn voorstelling Margarete in buurtcentrum Trefpunt in Beijum. Turkowski is geen onbekende in Groningen; in 2012 en 2013 was hij nog te zien op Noorderzon. Behalve met zijn shows in Trefpunt zal hij ook te zien zijn in Grand Theatre met zijn voorstelling Smalfilm.

Exclusieve vertoning in buurtcentrum Trefpunt

In 2008 ontdekte Turkowski een kartonnen doos met 64 rollen film (8 mm) op een Noord-Duitse markt dichtbij de Poolse grens. Op elke filmrol stonden beelden van dezelfde vrouw: Margarete Ruhbe. Gevangen door het celluloidonderwerp, begon hij aan een artistieke reconstructie van het leven van deze vrouw. Op uitnodiging van Grand Theatre gaat Turkowski de wijk Beijum in met zijn intieme solovoorstelling over Margarete.

Margarete wordt exclusief vertoond op locatie in wijkcentrum Trefpunt aan de Beijumerweg 17 op vrijdag 16 maart om 18.00 en 20.30 uur. Meer informatie en tickets via: www.grandtheatregroningen.nl

Bijzondere band met Groningen

Turkowski is geen onbekende in Groningen. In 2012 stond hij met Margarete op het programma van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. Het jaar daarop werd hij door het festival gevraagd om samen met de Groninger Archieven een nieuwe voorstelling te maken: Smalfilm. Het werd een voorstelling over een herontdekt verhaal van Groningse amateur filmmakers van de Smalfilmliga. Turkowski groef zich in het leven en werk van die markante filmers met een bijzondere, Groningse, voorstelling als resultaat. Turkowski zal ook deze voorstelling opnieuw laten zien aan Gronings publiek, namelijk op zaterdag 17 maart in Grand Theatre.

Over Grand Theatre
Grand Theatre staat niet voor niets in het hart van Groningen, een middelgrote stad waarin groot wordt gedacht. In een dynamische combinatie van presenteren en produceren wordt samen met kunstenaars, partners en publiek gezocht naar nieuwe gedachten, verbanden en werkwijzen. Vanuit een blijvende passie voor theater, dans, muziek en muziektheater stelt het podium zich open voor de stad als plek voor artistieke en maatschappelijke betekenisgeving in een voortdurend veranderende wereld.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.