Tuinteam start in april te Beijum!

In december vorig jaar is er een NLA aanvraag ingediend in het wijkteam voor een tuinteam te Beijum. Dit tuinteam werkt met vrijwilligers en biedt bewoners die zelf niet meer in staat zijn hun tuin te onderhouden hulp bij het tuinieren.

U kunt denken aan de heg snoeien, gras maaien of onkruid wieden. Het tuinteam werkt nauw samen met de buurtconciërges in de wijk. Bewoners kunnen zich aanmelden via het stip in de Wegwijzer.

Het tuinteam is tot stand gekomen door een toenemende vraag van bewoners uit de wijk. Steeds meer kwamen er signalen binnen van bewoners die zelf hun tuin niet meer konden onderhouden. Fatos Ozel, buurtwerker in Beijum, had al ervaring met het opzetten van een tuinteam. In haar vorige werkplek de Oosterparkwijk kwamen dezelfde signalen binnen en 5 jaar geleden zette zij daar een tuinteam op. Hier werken nog steeds 8 enthousiaste vrijwilligers. Fatos Ozel heeft de signalen verzameld en zo is de aanvraag voor het tuinteam Beijum ontstaan. Zij gaat het Tuinteam coördineren.

Voor dat team zoeken we nog vrijwilligers en een vrijwilligers coördinator! Heeft u groene vingers en vindt u het leuk om andere bewoners te helpen in hun tuin, meld je dan aan bij Kringloop Beijum   06 24967295

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.