Tot najaar 2015 grootschalige omleidingen bij knooppunt Ring Oost-N46

Van 12 mei 2014 tot het najaar van 2015 is het kruispunt bij Beijum-Noord met de Groningerweg afgesloten. Het is dan niet mogelijk om bij het kruispunt Groningerweg links- of rechtsaf te slaan. Voor doorgaand verkeer zijn er beperkte rijstroken. Verder is van 12 mei tot en met 24 juni de Kardingerweg aan de kant van Ulgersmaborg afgesloten, vanaf de Oostelijke Ringweg (N46) tot aan de ingang van het bedrijventerrein Ulgersmaborg Noord.

Omleidingen Beijum-Noord/Groningerweg

Weggebruikers moeten bij het kruispunt bij Beijum-Noord met de Groningerweg vanaf 12 mei tot het najaar van 2015 rekening houden met (ernstige) verkeershinder en nieuwe routes (PDF PDF-bestand, 431 KB). De omleiding vindt plaats via het bedrijventerrein het Witte Lam (gelegen naast de Eemshavenweg) en via nieuwe op- en afritten ter hoogte van Hornbach. Daarnaast krijgt het verkeer te maken met twee tijdelijke verkeerslichten op de Eemshavenweg (N46).

Nieuwe situatie Groningerweg

De Groningerweg gaat straks onder de Oostelijke Ringweg door. Ook is er een op- en afrit aan het ontwerp toegevoegd voor het verkeer dat vanaf de Eemshaven (N46) richting de Groningerweg rijdt. De verkeerslichten bij de Groningerweg verdwijnen. Hiervoor in de plaats komt een zogenaamde ongelijkvloerse kruising met op- en afritten naar de Oostelijke Ringweg. De werkzaamheden vormen de laatste fase van de aanpak Oostelijke Ringweg die in de periode 2010-2015 plaatsvindt.

Werkzaamheden Kardingeweg

De werkzaamheden aan de Kardingeweg van 12 mei tot en met 24 juni hebben te maken met de aanleg van de nieuwe rotonde. Tijdens deze periode geldt een omleiding via Kardinge/Oosterhamrikbaan. Verkeer dat vanaf de Pop Dijkemaweg de Kardingerweg oprijdt, kan doorrijden tot aan het bedrijventerrein en dan afhankelijk van de bestemming rechts het viaduct opgaan of links het bedrijventerrein oprijden. Ook wordt de busbaan Parkallee opengesteld voor verkeer. Eind juni wordt het nieuwe viaduct ingereden. Daarna starten afrondende werkzaamheden, die tot eind september duren.

Kijk voor meer informatie over de aanpak van Oostelijke Ringweg op www.ringgroningen.nl of op Twitter (@ringgroningen).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.