Top 100 wijkfeest Oud & Nieuw

Het feest op oudejaarsavond op het parkeerterrein bij Winkelcentrum-West belooft een echt muziekfeest voor heel Beijum te worden. Van alle kanten hoort de organisatie positieve geluiden over het initiatief om een Top 100 van Beijum samen te stellen, om zo het feest meer te laten zijn dan alleen een feest voor jongeren en de iets-oudere jongeren.

Na Sinterklaas kwamen de stembussen bij Albert Heijn en de Wegwijzer van stal en ook is er al via de mail en Facebook gereageerd. Stembriefjes om je eigen top 2 door te geven liggen bij de stembussen, maar ook achterin deze krant staat een stembiljet: vul in, knip uit en lever in! Of via Facebook of mail, die adressen staan ook op het biljet.

Op de avond draaien vanaf 21.00 uur 3 DJ’s: Michiel Muthert alias DJ Madnight, Jerke Bosma alias DJ JerkeB en Remco Eleveld alias AllroundDJ met zijn Allroun Drive-in Show Beatpower. De MC’s voor de avond zijn: Silvester en Fabio. Zij, en met hen de hele organisatie, hopen er zo een spetterend wijkfeest van te maken. En zoals eerder vermeld, om 03.00 uur is het afgelopen.

Een paar algemene spelregels.

Voor de opbouw van de vuurbak en het podium is ruimte nodig. Om het winkelend publiek zo min mogelijk te hinderen wordt de plek voor de vuurbak ’s avonds op de 30e afgezet; deze wordt de volgende morgen opgebouwd. Vanaf een uur of vijf ’s middags is het ook mogelijk om kerstbomen aan te leveren voor het vuur. Om het vuur goed te laten branden, mag ook onbehandeld hout worden gebracht. In verband met milieueisen (we willen de buurtbewoners niet opzadelen met stinkende rotzooirook) zal hierop worden gelet. En we willen toch ook niet dat de brandweer daarom voortijdig een eind moet maken aan het vuur?

Op oudejaarsavond zelf is het plein na 18.00 uur afgesloten voor auto’s. Dan kan het podium opgebouwd, het terrein worden ingericht.

De organisatie, naast de gemeente en diverse gemeentelijkje diensten, ook de politie, de brandweer, het jongeren- en straathoekwerk van de MJD, de BOB, de winkeliers van het winkelcentrum en het opbouwwerk van Stiel, rekent erop dat iedereen zijn en haar medewerking verleent om alles goed te laten verlopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.