Toekomst Beijumkrant

Op de ledenvergadering van maart – zie de vorige Beijumkrant voor het hele verslag – werd vooral een beroep op het bestuur gedaan om de krant overeind te houden. Ter plekke meldden zich twee mensen aan om te zien of ze (op termijn) samen voor de uitgave van de krant zouden kunnen zorgen. In de maanden tot de zomervakantie moet blijken of dat ook daadwerkelijk kans van slagen heeft.

In feite moet het al na de komende krant – die vrijdag 23 mei uitkomt – voor het bestuur duidelijk zijn of de nu ingeslagen weg voldoende waarborgen biedt voor verschijning van de Beijumkrant ook na de huidige contractperiode die (zoals steeds) per 1 november afloopt. De krant daarna verschijnt op 27 juni, veel te kort dag om nog voor de zomervakantie een eventuele ledenvergadering te organiseren.

Misschien ten overvloede, maar wel voor de helderheid. Op financiële gronden kan de Beijumkrant ook na dit jaar vooralsnog blijven bestaan, zij het in een afgeslankte vorm. De kans bestaat wel dat in de nabije toekomst de subsidie van de BOB (nog) verder verlaagd wordt en de exploitatie daardoor wél onder druk komt. Hoofdzaak nu is dat een klein bestuur de verantwoordelijkheid voor het uitkomen van de krant niet kan garanderen en dat het huidige bestuur daardoor nog steeds een voorkeur heeft om te stoppen met de krant en in plaats daarvan over te gaan tot het bouwen en opstarten van een goede informatieve site. Mocht de komende tijd blijken dat de huidige pogingen om de krant overeind te houden toch niet slagen, zal het bestuur in juni op een dan te organiseren ALV haar voorstel herhalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.