Theaterproject Beijum

De voorbereiding voor het Theaterproject over wonen en werken in Beijum is in volle gang.

De voorstelling wordt uitgevoerd op 4 locaties in de wijk in het voorjaar van 2014. Het is een project voor en door Beijumers. Dat betekent dat iedereen, jong en oud, van harte welkom is om mee te doen. De repetities beginnen in september 2013. De repetitieruimtes worden t.z.t. bekend gemaakt. In opdracht van het BOB en stadsdeel Noorddijk ben ik in maart begonnen met de onderzoeksfase. Tot nu toe blijkt  er voldoende draagkracht te zijn voor het realiseren van dit Theaterproject. Nu breekt de fase van vormgeving aan en nodig ik alle Beijumers uit , om zich in te zetten als speler, danser, muzikant, figurant, decorbouwer en/of sjouwer, naaister, goochelaar, clown, enz. Hebt u een leuke, bijzondere, interessante of doodgewone act, meld u dan aan.

Er zijn al reacties gekomen op de oproep voor het Theaterproject in de Beijumkrant van april maar dat is nog niet voldoende om echt van start te kunnen gaan.

Er is geen toneelervaring nodig. Enthousiasme, onbevangenheid, plezier en een beetje durf zijn in mijn ogen de beste ingrediënten voor een geslaagde voorstelling.

Het is de bedoeling dat er een collagevoorstelling komt op basis van spelimprovisatie en ruimtelijke vormgeving. Er zullen 5 kleine speelpodia in de ruimte komen waarop korte scenes te zien zijn over specifieke thema’s die in de wijk Beijum leven. Daaromheen is het speelvlak bedoeld voor intermezzo’s in de vorm van dans, muziek, zang, multi- culturele performances, solo-acts, enz.

Het publiek bevindt zich rondom de speelpodia en maakt op die manier deel uit van de voorstelling.

Voor de scenes en de intermezzo’s zoek ik mensen die, aan de hand van eigen woon- en werkervaring  in Beijum, inhoud willen geven aan dit unieke Theaterproject. Tijdens de repetities vertalen we die inhoud naar een theatrale vormgeving.

Zo maken we samen de voorstelling.

U kunt zich dus nog aanmelden bij de regisseur Akke Brouwer tel. 0519 222851 of via de mail akkebrouwer@hotmail.com

Om alles in goede banen te leiden, vraag ik u om u op te geven vóór 1 augustus a.s.

Hartelijk dank alvast voor uw medewerking.

Akke Brouwer

(dichter, performer, regisseur: www.akkebrouwer.nl)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.