Theaterproject Beijum: verplaatst naar september en oktober.

De voorstelling “EIGEN HEERD IS GOUD WEERD” van 13 juni wordt vanwege het Wereldkampioenschap voetbal, verschoven naar het najaar. Voor de première in september is de juiste datum nog niet bekend, maar deze wordt z.s.m. bekend gemaakt. Daarna zijn er nog voorstellingen in De Kleihorn (vrijdag 3 oktober) en kerkgebouw De Bron (vrijdag 10 oktober).

Hou de berichten over de voorstelling in de Beijumkrant goed in de gaten!

De geplande uitvoering op 25 mei tijdens de Open Dag in Boerderijum gaat wel gewoon door. De theatergroep zal dan enkele scenes laten zien uit de voorstelling bij wijze van try-out.

Nu de voorstelling steeds meer vorm krijgt, worden regisseur en spelers ook steeds enthousiaster. We werken hard en met veel plezier aan de scenes, de intermezzo’s en het muzikale gedeelte.

We kunnen natuurlijk niet teveel verklappen maar de wijk Beijum wordt op een originele manier in een theatrale vorm gegoten waarbij de humor niet ontbreekt.

We leggen de ups en downs binnen de wijk onder een vergrootglas en zo nu en dan blijkt dat we in  een soort lachspiegel kijken. Er zit veel beweging, muziek en zang in de voorstelling, afgewisseld met ernstige en ontroerende scènes, waarin de Beijumers zich hopelijk zullen herkennen.

Nog vóór de zomervakantie wordt er gewerkt aan de scenes met kinderen in de basisschoolleeftijd. De regie van de kindergroep is in handen van Astrid Warntjes in overleg met de regisseur van het geheel. U kunt zich overigens nog steeds aanmelden bij Akke Brouwer als U mee wilt doen.

Tel. 0519-222851 Of via info@akkebrouwer.nl

Theaterervaring is niet nodig, wel durf en plezier in het spelen. Het creatieve proces van het bedenken van de scènes is al klaar maar voor de uitvoering van diverse rollen wordt U met open armen ontvangen. We repeteren met de hele groep op donderdagavond in De Wiershoeck en de extra repetities worden in overleg afgesproken.

Het is erg leuk om met buurtgenoten en medeBeijumers samen te werken aan een heuse theatervoorstelling over de wijk waarin U woont en/of werkt. Beijumers ontmoeten elkaar bij de repetities, werken samen de scènes uit en krijgen op een speelse manier zicht op hun eigen leefomgeving. De voorstelling wordt uiteindelijk het product van een hecht groepsproces waarin we met elkaar gezocht hebben naar inhoud en vorm. Omdat de structuur van de voorstelling (collagemodel) open is, kunnen we tot de zomervakantie nog schuiven met de invulling van de scenografie.

Het is prachtig om te zien hoe het concept idee steeds meer veranderd in een levendige voorstelling. Daarbij leert iedereen wat het is om een idee om te zetten in een toneelstuk en wat er zoal bij komt kijken om je rol goed neer te zetten op het podium. Gratis toneellessen dus!

Kortom; EIGEN HEERD IS GOUD WEERD wordt een voorstelling die meer dan de moeite waard is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.