Theaterproject Beijum

De repetities voor het Theaterproject Beijum zijn in volle gang.

Er is een enthousiaste groep mensen begonnen met de vormgeving van de voorstelling die in het voorjaar van 2014 op 4 locaties in Beijum te zien zal zijn.

Stadsboerderij De Wiershoeck heeft t/m december een ruimte beschikbaar gesteld waar elke donderdagavond vol toewijding gewerkt wordt aan de scenes en waar we met elkaar brainstormen over muziek, spel, kleding, filmbeelden en de specifieke taferelen, die zich in Beijum afspelen. Want de voorstelling gaat over wonen en werken in Beijum en is voor alle Beijumers gratis te bezoeken in 2014. Voor en door Beijumers is het motto.

Vanaf januari repeteren we in één van de ruimtes in het Trefpunt.

We zijn nog naarstig op zoek naar inwoners van Beijum die als figurant/speler,

koor/zanger, muzikanten/dansers, technicus (licht/geluid), decorbouwer/sjouwer of aandrager van multi-culturele aspecten in Beijum, willen meedoen. Zo ook mensen die hun eigen belevingen in de wijk Beijum  willen vertellen of willen laten zien. Alles kan ingepast worden in de scenografie zoals die er in grote lijnen ligt. Het is de bedoeling dat er een collage-voorstelling komt waarin zoveel mogelijk aspecten van het wonen en werken in Beijum een plekje krijgt.

Bij deze wil ik ook graag in contact komen met de hondenbezitters in Beijum en met mensen die een kinderwagen hebben.

Omdat honden en kinderwagens veelvuldig te zien zijn in Beijum wil ik ze graag onderdeel laten zijn van de voorstelling. U hoeft daarvoor niet elke week te komen repeteren, slechts enkele repetities zijn voldoende. Ook zou ik graag in contact komen met jongeren in de wijk, die hun visie op het leven in Beijum op een creatieve manier vorm willen geven in de voorstelling.

MELD JE AAN zodat we met elkaar een spectaculair theaterstuk kunnen maken. Aan het eind van 2013 moet de voorstelling in de steigers staan.

In 2014 knopen we de nog losse eindjes aan elkaar en geven de voorstelling zijn uiteindelijke vorm. Het is erg plezierig om met elkaar aan een productie te werken en nog plezieriger om de voorstelling waar je zelf aan mee hebt gewerkt te kunnen laten zien aan bijvoorbeeld je familie/medebewoners/buren en vrienden. Je hoeft geen theaterervaring te hebben.

Iedereen die in Beijum woont en/of werkt is van harte welkom.

Aanmelden kan bij de regisseur Akke Brouwer via tel. 0519-222851 of via info@akkebrouwer.nl. Ik zou zeggen….laat je kans niet onbenut om Beijum op een ludieke manier straks in het voorjaarszonnetje te zetten.

Akke Brouwer (regisseur)

www.akkebrouwer.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.