Studenten van stichting Enactus helpen middels sociale ondernemingen

Wij zijn stichting Enactus Groningen. Studenten van Enactus zetten samen sociale ondernemingen op.

Een van onze ondernemingen is de ‘Feestjesfabiek’. De “Feestjesfabriek” organiseert kinderfeestjes die een kind een kind laten zijn. Er wordt gewerkt middels een one-for-one model. De opbrengst van de kinderfeestjes zal worden gebruikt om gratis feestjes te organiseren voor minderbedeelde kinderen. Door het geven van feestjes verkleinen ze de ongelijkheid tussen kinderen op school. Zo zijn we dus al bekend met deze doelgroep.

Meer informatie? Klik dan op de link https://defeestjesfabriekgroningen.nl/

 

Een ander initiatief

Deze tijden zijn moeilijk voor iedereen. Ook voor kinderen en hun families. Stichting Enactus Groningen heeft daarom een initiatief opgezet om kinderen een hart onder de riem te steken. De zes studenten achter de ‘Thuisschool Survival Kit’ zetten zich in om kinderen in het basisonderwijs te voorzien van extra school- en/of knutselspullen. Het doel is dat ieder kind ten allen tijde vanuit huis naar hartenlust kan leren en knutselen. Zo hopen wij het voor deze kinderen een stukje leuker te maken!

Ook een doos ontvangen, doneren of meer informatie? Bezoek dan onze site: https://enactusgroningen.nl/enactus-cares/

 

(Ps. Heb je géén school/knutselspullen thuis maar wil je toch je steentje bijdragen? Via onze site kun je ook een donatie doen)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.