Strooibeleid Beijum

De afgelopen jaren waren er veel klachten over het strooibeleid. Daarom is de Werkgroep Verkeer van de Bewonersorganisatie Beijum om tafel gegaan met de Gemeente. Het eerste overleg was afgelopen voorjaar. We hebben aangegeven welke problemen er in en om de wijk er waren: de fietspaden te smal geveegd, de stoepen te glad, bij de bushaltes lagen grote bulten sneeuw door de sneeuwschuivers. Daarnaast werd er rond de winkelcentra, de fokus- en ouderenwoningen en de scholen niet of summier gestrooid. Op de heerden is het in de wintermaanden ook flink glibberen. Deze zomer is het strooibeleid geëvalueerd en daar waar nodig aangepast.

Hoe zit het strooibeleid nu in elkaar?

v  Er zijn routes die 24 per dag, 7 dagen per week worden gestrooid en geveegd. Dit zijn de hoofdroutes die voorrang hebben op alle andere plekken die ook gestrooid en/of geveegd moeten worden. Voor Beijum en omgeving zijn dit de Oostelijke Ringweg, de wijkring en de hoofdfietspaden zoals het Heerdenpad en de fietspaden langs de wijkring.

v  De overige routes zijn de kleinere fietspaden binnen de wijk, rond de beide winkelcentra en waar kwetsbare doelgroepen komen zoals rond de fokus- en ouderenwoningen en de scholen. Deze routes kunnen pas gestrooid worden als het strooien op de routes genoemd bij 1 klaar zijn.

Er moet rekening gehouden worden met het beschikbare materieel en personeel. De routes genoemd bij 2, worden pas gestrooid als het strooien van de routes genoemd bij 1 klaar zijn. Daarnaast is er maar een beperkt aantal kleine strooiwagens beschikbaar voor heel stadsdeel Noorddijk, dus voor ook Lewenborg, Ulgersmaborg en de Hunze. Op de heerden zal niet gestrooid of geveegd worden en dat zal ook niet gebeuren. Omdat sommige heerden vaak problemen ondervinden van gladheid hebben we aangedrongen op de mogelijkheid om dicht in de buurt strooizout af te halen. De gemeente is nog bezig om deze mogelijkheid te onderzoeken.

Bij calamiteiten kunt u contact opnemen met de wijkpost.

De Werkgroep Verkeer van de BOB

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.