Stremmingen Oostelijke Ringweg eerder opgeheven dan gepland !

Vanaf dinsdag 21 februari zijn de eerdere aangekondigde stremmingen op de Oostelijke Ringweg weer opgeheven. Er zijn dan geen rijstroken meer afgesloten. Tevens is het dan weer mogelijk om gewoon via de Ringweg de Akeleiweg in te rijden.

I.v.m. heiwerkzaamheden was er tot 27 februari ernstige verkeershinder ingepland. De heiwerkzaamheden zijn dermate gunstig verlopen, dat vanaf 21 februari weer ‘de normale’ situatie geldt ter hoogte van Lewenborg. Let wel weggebruikers dienen wel rekening te blijven houden met snelheidsbeperkingen en andere rijstroken op de weg, want zeker de komende twee jaar zijn er nog werkzaamheden aan de Oostelijke Ringweg!

Grondwerk
Drie weken geleden is de aannemer begonnen met het grondwerk voor de heiwerkzaamheden bij het kruispunt Lewenborg-Ulgersmaborg. Dit grondwerk is nu afgerond, waardoor de heiwerkzaamheden voor de viaducten konden beginnen. Zowel aan de zijde van Kluiverboom, als aan de zijde van de Akeleiweg is er inmiddels geheid.

Deelprojecten
Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het ongelijkvloers maken van de totale Oostelijke Ringweg. Hiervoor worden alle kruispunten vervangen door viaducten met op- en afritten. De werkzaamheden zijn onderverdeeld in vier deelprojecten. Begonnen wordt met Lewenborg/Ulgersmaborg, daarna volgen de deelprojecten Kardinge/Ulgersmaborg, Beijum-Zuid/de Hunze en Beijum-Noord/Groningerweg.

Met vriendelijke groeten,

Marie-Lou Gregoire

Communicatie Oostelijke Ringweg

bron: ingezonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.