Start ombouw knooppunt Kardinge bij Oostelijke Ringweg

Van 30 september tot medio november Kardinge en Ulgersmaborg Noord via omleidingen bereikbaar

Vanaf 30 september starten de werkzaamheden voor de realisatie van de nieuwe aansluiting bij Kardinge/Ulgersmaborg. Het verkeer moet tot half november bij Kardinge rekeninghouden met omleidingen en beperkte rijstroken. De totale werkzaamheden voor de realisatie van dit nieuwe deelproject aan de Oostelijke Ringweg duren tot de zomer van 2014.

Aannemerscombinatie Oosterhof Holman – Van Spijker voert de werkzaamheden uit. De voorbereidingen voor de werkzaamheden, zoals het kappen van bomen, het verleggen van kabels en leidingen en de aanleg van grondterpen, zijn al afgerond. 

Afslagen Kardinge en Ulgersmaborg-Noord afgesloten

Vanaf 30 september starten de heiwerkzaamheden voor het nieuwe viaduct.

Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. In verband met deze werkzaamheden zijn beperkte rijstroken op de Oostelijke Ringweg bij Kardinge beschikbaar. De afslagen richting Kardinge en Ulgersmaborg-Noord zijn dan enkele weken afgesloten.

Het verkeer wordt omgeleid via Lewenborg en de Parkallee. Voor bestemmingsverkeer voor Ulgersmaborg-Noord, wordt de Oosterhamrikbaan (busbaan) opengesteld tot aan Grondzijl. Via een bypass vanaf de Oosterhamrikbaan zijn Ulgersmaborg-Noord en Grondzijl dan bereikbaar. Vanaf 20 oktober is de afslag Ulgersmaborg-Noord weer open. De afslag Kardinge blijft gesloten t/m begin november voor de aanleg van de rotonde aan de Kardinge-zijde. Voor fietsers gelden er incidenteel omleidingen. De verwachting is dat het nieuwe viaduct in de zomer van 2014 klaar is. In de zomer en in het najaar van 2014 vindt dan de aansluiting van de wegen op de rotonden en de nieuwe viaduct en afrondende werkzaamheden plaats. De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak ombouw Oostelijke Ringweg die in de periode 2010-2015 plaatsvindt.

Werkzaamheden

In hoofdlijnen vinden in de periode oktober 2013-eind 2014 de volgende werkzaamheden plaats: de aanleg van tijdelijk wegen, de bouw van het nieuwe viaduct op een voorbouwlocatie naast de ringweg (dezelfde werkwijze als bij Beijum-Zuid/De Hunze), de aanleg van nieuwe rotondes bij de Kardingerweg (beide zijden van de Oostelijke Ringweg), het aanpassen van de rijbanen en de aanplant van groen.

Voor meer informatie zie ook  www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.