Start korte seizoenscursus Kruiden van de zomer

In de zomer heeft de zon meer kracht en zijn de kruiden op hun mooist. Tijdens deze korte zomercursus maken we als het even kan goudsbloemzalf, sintjansolie, kruidenzout en lievevrouwebedstrodrank. De zomercursus maakt deel uit van een cyclus van telkens vier lessen per seizoen.
Kruidenstudiecentrum De Groene Zon is gevestigd in het gebouw van stadsboerderij De Wiershoeck in Beijum, aan de noordkant van de stad Groningen. We hebben daar een lesruimte met een winkeltje. Op de uren dat er geen les wordt gegeven, runnen wij een theeschenkerij binnen en op mooie dagen ook op een terras in de tuin.

Verwacht:
Kruiden van de herfst
Leer meer over al het moois dat de herfst te bieden heeft. We maken onder andere vlierbessenhoestdrank, longbalsem, meidoornwijn, mierikswortelpasta en kastanjezeep, en proeven allerlei eetbare zaden en bessen.

Kruiden van de winter
In de wintercursus ligt het accent op werken met gedroogde kruiden en etherische oliën. We maken kruidenstempels, geurzout voor een (voeten)badje en crème van aloë vera, en gaan op zoek naar wat er buiten te vinden is.

Tijd: ’s ochtends
Plaats: De Groene Zon, stadsboerderij De Wiershoeck, Beijumerweg 20, Groningen
Kosten: €90,- (minima en Stadjerspas €65,-; inclusief materiaal, thee, koffie en koekjes)
Meer informatie: www.degroenezon.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.