Inspraak aanpak Oostelijke ringweg

De huidige gelijkvloerse kruising bij Beijum-Zuid – foto Willemien Mensinga

De Oostelijke Ringweg wordt ongelijkvloers.

Over de plannen voor de kruising Beijum-zuid/De Hunze hebben provincie, gemeente en omwonenden zo’n twee jaar overlegd. Dat overleg is in elk geval niet voor niets geweest.

De rotondes blijven omdat er anders alsnog meerdere stoplichten nodig zijn. Ze halen bovendien de snelheid uit het verkeer. Het Heerdenpad loopt straks langs de weg op het nieuwe viaduct over de ringweg. De wegas van de Oostelijke ringweg schuift 8 meter richting De Hunze. Vanaf Eurocart wordt de geluidswering verbeterd. Er komt stil asfalt, ook op de eerste delen van de Emingaheerd en de Berlageweg. Verder ligt er een veelbelovend groenplan en de natuur krijgt ook anderszins de ruimte. 

De besluitvorming gaat nu de laatste fase in: het ontwerp-bestemmingsplan is vrijgegeven voor inspraak. Er kan tot en met 21 juli op gereageerd worden. Het bestemmingsplan ligt ter inzage op de dienst ROEZ, Gedempte Zuiderdiep 98, en bij het gemeentelijk Informatie Centrum, Kreupelstraat 1 en is ook in te zien op bestemmingsplannen.groningen.nl.  Op 4 Juli a.s. wordt over het bestemmingsplan een inloopavond gehouden in het Informatiecentrum Oostelijke Ringweg aan Grondzijl 23 (bedrijventerrein Ulgersmaborg noord) van 16.30 tot 20.00 u. Ook kunnen daar mondelinge zienswijzen ingediend worden. Wie wil kan ter zijner tijd nog inspreken in de gemeenteraads- en statencommissies.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.