Stand van zaken maatschappelijk vastgoed in Beijum.

Van stadsdeelcoördinator Ruud van Erp ontving de BOB onderstaand bericht over de stand van zaken rond de terugkeer van Innersdijk en eventuele andere ‘verschuivingen’ in de wijk. Het mag duidelijk zijn dat de intenties blijkbaar nog allemaal in dezelfde richting wijzen, maar dat alle hobbels nog lang niet genomen zijn. Cruciaal in de door velen gewenste oplossing is de terugkeer van Innersdijk en een mogelijke verplaatsing van het huidige gezondheidscentrum in of naast Innersdijk.

 

BERICHT:

Het is al weer even geleden dat er bericht kwam over de ontwikkeling van het maatschappelijk vastgoed in Beijum.

Het proces heeft, zoals eerder gemeld, vertraging opgelopen.

Door nieuwe regelgeving ziet de wereld binnen de zorg er per januari 2015 heel anders uit.

De consequenties van een en ander heeft zijn uitwerking  op velerlei zaken, zoals ook het  vastgoed van zowel zorginstellingen als woningbouwcorporaties.

In het laatste gesprek met de betrokken partners is geconcludeerd dat de opties, zoals in de voorstellen staan vermeld, nog open zijn.

Afgesproken is dat er in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar diverse gesprekken gaan plaatsvinden om  beweging te brengen in het tot stand komen van de gewenste gebouwensituatie in Beijum.

Dat betekent concreet dat  Innersdijk terug verwacht wordt  in Beijum en dat daarnaast gekeken wordt naar alle andere gebouwen en met name de bewoning hiervan.

Eind februari 2015 volgt een nieuwe informatieronde.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.