Stand van zaken aanpak Plein Oost

Volgens plan zou eind dit jaar de bomen rondom het plein worden geplant. Dat gaat ook gebeuren en wel in de week vanaf 25 november. In de week erop komen de plantenbakken en poefs. Die worden rond het plein geplaatst om vooral de snelheid uit de brommertjes te halen. De bloembakken worden door diverse winkeliers en instellingen rond het plein verzorgd.

De fontein dan wel waterpartij is door een inregelreparatie al een tijd uitgeschakeld. Vanwege verwachte nachtvorst is hij niet meer aangezet. Als alles goed functioneert zal deze het volgend jaar wel wat langer aanblijven, maar dan moet het weer wel meezitten. De fontein wordt computergestuurd waarmee de hoogte van de stralen wordt geregeld, maar er zit natuurlijk ook een aan- en uitknop op. Zodra de vooruitzichten goed zijn, gaat deze in het voorjaar weer aan.

Daarmee is de hele aanpak nog net niet af, maar dat heeft te maken met de nieuwbouw van Innersdijk, dat, zoals bekend, flink vertraagd is. De verkeersafwikkeling van Innersdijk zal nog invloed hebben op de plannen. Ondanks de aanleg van meerdere ingangen met als gevolg spreiding van verkeersstromen, blijft er natuurlijk wel verkeer komen naar de hoofdingang. Blijft dat via de Bentismaheerd of komt een deel (de aanvoer) via de parkeerplaatsen aan de Claremaheerd, zoals al eerder is geopperd.

Voor het komend voorjaar is wel een openingsfeestje in de maak. Dat mag ook wel. De hele aanpak van het plein heeft niet alleen een aardige duit gekost, ook heeft het lang geduurd voordat alles aangelegd kon worden. Het is deze weken al vier jaar geleden dat op 1 december 2009 in Innersdijk de eerste plannen werden gemaakt voor het plein en ook al weer 2,5 jaar nadat uit de beide varianten voor het plein gestemd is.

foto: FPT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.