Spulletjesmarkt in Beijum

Ieder jaar wordt er een spulletjesmarkt gehouden in Beijum. Dit jaar op 12 november, van 10.00 tot 15.00 bij PKN de Bron De spullen worden ingebracht door wijk bewoners. Op de dag zelf zijn er circa 60 vrijwilligers aanwezig om er een geslaagde dag van te maken.

spulletjesmarktDe opbrengst wordt verdeeld onder 2 goede doelen. 60% gaat naar het opbouwen van een weeshuis “Project Restoration Orphanage Kaloleni” in Mombasa, Kenya. Dit is een bijzonder project. Er wonen daar al 36 kinderen in zeer belabberde toestand. Het huis wordt gebouwd van lege plastic flessen, dia dan gevuld worden met zand en gemetseld worden tot een zeer sterk, ook mooi gebouw,. De lokale bevolking is sterk betrokken bij dit project.

De overige 40% willen wij gebruiken voor een eventueel pioniersplek om de Bron nog meer wijk vriendelijk te maken. Er wordt al heel veel samen gewerkt met de wijk en dit willen wij nog meer bevorderen.

De overgebleven spullen worden ook allemaal weer goed gebruikt. Speelgoed kan b.v. in de kerstpakketten, kleding gaat naar het Open Hof, en  de andere  spullen worden naar de  kringloopwinkel gebracht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.