Speciaal transport en heiwerkzaamheden voor nieuw viaduct bij Beijum-Zuid

Maandag 22 oktober starten de heiwerkzaamheden voor een constructie waarop het dek van het nieuwe viaduct voor Beijum-Zuid wordt gebouwd. Hiervoor vindt er in gedeelten vanaf vandaag én maandag een speciaal transport plaats van 12 heipalen van 28 meter lengte. Tevens wordt er een grote hijskraan aangevoerd.

De heistelling wordt maandagochtend om 05:00 uur verwacht. Dit speciaal transport bestaat uit een dieplader en 3 vrachtwagens met materieel.De verwachting is dat het heien t/m woensdag 24 oktober duurt.   

Nieuwe viaduct
De heiwerkzaamheden zijn nodig om een constructie te realiseren waarop het toekomstige dek van het nieuwe viaduct wordt gebouwd. Als dit viaduct – dat alvast naast de huidige tijdelijke weg bij Beijum-Zuid wordt gebouwd – klaar is, wordt het via een speciaal constructie naar de definitieve plek gereden. Vanaf februari 2013 worden de landhoofden (ondersteunings-constructies) van het viaduct gebouwd. De verwachting is dat in juni 2013 de dekconstructie in één keer op zijn plaats gehesen kan worden.

Meer informatie over de omleidingsroutes is te vinden op:  www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen

bron: ingezonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.