Sommige Beijumers vervuilen hun eigen woonomgeving

Naast de gemeentelijke inspanningen om de openbare ruimte in Beijum schoon te houden zetten zicht ook veel Beijumers in om de openbare ruimte hun eigen wijk schoon te houden. Zo zijn er bewoners die, soms wel dagelijks, hun eigen woonomgeving schoonhouden, onder andere tijdens het uitlaten van hun huisdieren. Er zijn bewoners en bewonersgroepen die maandelijks hun heerden en omgeving schonen. Daarnaast zijn er acties als LenteKriebels waarbij bewonersgroepen en leerlingen van de scholen in Beijum op allerlei pekken in Beijum de openbare ruimte schonen. Verder zijn er twee keer per jaar de acties in de Groene Long waarbij tientallen vrijwilligers zich in zetten om het wijkpark te schonen van zwerf- en drijfvuil.

Al deze inspanningen ten spijt blijven sommige bewoners in Beijum de openbare ruimte steeds weer bevuilen door allerlei soorten afval te dumpen. Zo wordt veel afval gedumpt in de Groene Long, in de bermen van de sloten, over de eigen schutting in het openbare groen, enzovoorts.

Het gaat hierbij o.a. om :

– het dumpen van overtollige tuinaarde i.v.m. de aanleg van een nieuw terras, het plaatsen van een tuinhuisje of het plaatsen van een schutting etc.

– het dumpen van snoeiafval, van boomstronken, overbodig geworden coniferen en ander groen,onkruid, resten van bestrating, puin etc.

Op deze pagina een selectie van de situaties zoals we die hebben aangetroffen. Geen optelsom van maanden, nee, allemaal van de laatste weken. Forto´s zonder bijschrift en zonder de naam van de ´overtreder´ al weten we in sommige gevallen wel wie dat is of kunnen we, als we even de heerd inlopen waar we dit hebben aangetroffen, bijna foutloos vaststellen van wie het afkomstig moet zijn.

De werkgroep Groen & Grijs van de BOB.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.