Sociale Long wijkdag, bewoners initiatief anno 2015

Vanavond vond er in het Trefpunt het laatste overleg plaats voor de Sociale wijkdag komende zondag 23 augustus, een dag om met elkaar leuke dingen te doen en verbinding te leggen in onze groene wijk. Niet georganiseerd voor de wijk, maar vanuit en door de wijk.

Kom uit je isolement, zoek elkaar op, wees sociaal.

 

Inspirerend om te merken hoe een groepje dames uit de wijk op eigen houtje  verbondenheid en sociale cohesie weet te bewerkstelligen in de wijk, dit zonder ondersteuning van professionals. Gewoon in gesprek gaan met, je enthousiasme voor zich laten spreken en zo betrokkenheid creëren. En hierin ook is geslaagd gezien de belangstelling voor het invullen van hun wensenlijst door de bewoners zelf uit de wijk. ( zie ook ; LINK). Alles op basis van vrijwillige betrokkenheid.

DSC_4663Waar ging het vanavond over? Wat zijn we nodig, wat moet men zelf meenemen, wie heeft dit en wie heeft dat? Waar en wanneer gaat er iets plaats vinden? Wie bakt de pannenkoeken en waarop? Hoeveel kapsters zijn er? Waar gaan we schminken/ verkleden en waar plaatsen we de fotograaf? Waar doen we de spelletjes, ga zo maar door.

Buiten deze activiteiten om zal er o.a. ook een uitzending plaats vinden van Radio Beijum ( tussen 12 en 14.00 uur), zal Lammert Doedens in 3 sessies iets vertellen over de geschiedenis van Beijum, zijn er yoga en meditatie sessies en een workshop “hoe plak je een band”.

Heb je een leuke act of wil je iets laten zien- of horen? Ook dat is mogelijk op het “open podium”.
Kortom, je hoeft je op deze zondag niet te vervelen, je bent tussen 10 en 17.00 uur meer dan welkom!
Plaats van handeling is in en rond het Trefpunt en de Boerderijum. Ook de Zijlen en het kinderdagverblijf de Mallemolen verlenen hun medewerking aan dit initiatief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.