Sociale Long ontmoet Mattias Gijsbertsen

Vanmiddag om half 5 was het zover, de oprichtsters van de Sociale Long Beijum mochten hun ideeën en plannen voor een grote ontmoetingsplek en speeltuin voor alle Beijumers presenteren aan wijkwethouder Mattias Gijsbertsen. In bijzijn van een 15 tal genodigden ontving de wethouder uit de handen van Lenny Kruit en Marit Coehoorn een ruwe schets, met bijbehorend boekwerkje, over hun droom. Een droom die tussen het Trefpunt en de Boerderijum uit zou kunnen komen.

DSC_5220Vol enthousiasme werd de wethouder door de dames geïnformeerd over hun droom en het hoe en wat van de Sociale Long Beijum. Het duizelde Mattias Gijsbertsen een beetje, het ging hem te snel. Hij wou er het fijnere van weten. Is dit het plan? Moet het zo worden, hoe komen jullie tot dit plan.

Uiteraard gaven de dames graag nog toelichting. Nee, dit is niet het plan maar een schets, door een van de groepsleden gemaakt, hoe het zou kunnen worden. Op deze locatie zijn de nodige faciliteiten al aanwezig, alleen deze zouden nog beter ingezet kunnen worden. De ruimte is er, overleg is er al o.a. met het Trefpunt geweest. Maar de invulling zal uit de wijk moeten komen en niet door ons opgelegd. Misschien is er andere of betere plek waar het gerealiseerd kan worden. De bedoeling is om samenhang te creëren en iets neer te zetten waar de wijk bij betrokken is en ook door haar bewoners gedragen wordt.
Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Mattias Gijsbertsen was zeer onder de indruk van het gehoorde en minstens zo enthousiast over de droom van deze dames. Vooral het sociale aspect, iedereen erbij willen betrekken en als wijk iets neer willen zetten spreekt hem erg aan en zal ook de nodige ondersteuning krijgen om de droom uit te kunnen laten komen. Een en ander ligt ook geheel in de lijn van het college van hoe men in de wijken wil gaan werken en de wijkbewoners actief wil betrekken bij zaken die men belangrijk vindt in en voor de wijk. ( zie eerder bericht)

De eerste stap is gezet, afspraken zijn gemaakt en de contacten zijn gelegd. Er is veel werk te verzetten, zulke dromen zijn niet 1,2,3, te verwezenlijken en uit te voeren. Het vergt veel inzet, op den duur ook van de wijkbewoners zelf, maar hier heeft men alle vertrouwen in. De Sociale Long Beijum heeft al vaker aangetoond dat wij bewoners zijn in een Sociaal en Collectief Beijum.

 

Voor meer informatie, berichten en lid te worden: klik >  Sociale Long Beijum

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.