SLS-Shop

De SLS Shop heeft ongeveer 28 jaar in de wijk Beijum gezeten. Afgelopen jaar is daar abrupt een einde aan gekomen. Dit ten spijt van veel wijkbewoners. Eigenaresse Frederique geeft aan geen spijt te hebben van haar keuze om te vertrekken uit Beijum met haar bedrijf. Het is een zakelijke beslissing. Ze woont nog steeds met veel plezier in de Beijum. Ook als ze nu langs het oude vertrouwde pand aan de Claremaheerd rijdt heef ze er totaal geen gevoelens meer bij. Voor haar is Winkelcentrum-oost een dood paard, en daar moet je als ondernemer niet meer aan trekken.

Oorzaken en gevolg

De reden dat de SLS shop de wijk Beijum heeft verlaten heeft meerdere oorzaken. Een van de eerste oorzaken was dat het verleggen van de busbaan. Nu er sinds 2007 geen bus meer rijdt door Winkelcentrum-west is het een dood iets geworden geeft de onderneemster aan. Het heeft er voor gezorgd dat de slager is weggegaan en ook dat de Golf-supermarkt de wijk heeft verlaten. Vanaf dat moment zijn de inkomsten drastisch teruggelopen. Nu ook nog de videotheekbranche in elkaar zakt, en dat is een landelijk feit, is het niet meer bol te werken.

De overvallen en ook de overlast die door hangjongeren uit de wijk werd veroorzaakt zijn van die vervelende oorzaken. Frederique kreeg het gevoel dat haar winkel verantwoordelijk werd gehouden. De schuld van dit alles werd door de instanties in de schoenen geschoven van de onderneemster.

Samenscholingsverbod

Wat voor de Beijumse onderneemster heel zuur is, is dat er door de Gemeente Groningen uiteindelijk toch een samenscholingsverbod is afgegeven op 16 augustus 2013, twee weken voor de zaak dichtging. Maar dit kwam te laat. Op 28 augustus opende Frederique haar deuren aan de Sint Jansstraat 13 en begon opnieuw.

Ze is er behoorlijk zuur over dat na jaren van overleg met justitie en instanties nú pas een samenscholingsverbod wordt afgegeven. Te laat voor de SLS shop en Beijum.

Toekomst op Winkelcentrum-oost

De Beijumse onderneemster geeft aan dat de toekomst van Winkelcentrum-oost er niet rooskleurig uitziet. Steeds meer panden komen leeg te staan en Innersdijk heeft al aangegeven later terug te komen in de wijk dan eerst de bedoeling was. Het klinkt allemaal niet erg hoopvol.

Nieuw concept

De SLS Shop gaat in de binnenstad van Groningen verder met een nieuw concept. Winkelondersteunende Horeca wordt het genoemd. Het oude pand van de kantoorhandel Boot & Heijmans is de nieuwe locatie van de SLS Shop en is opgedeeld in twee delen. Het voorste gedeelte, waar men de winkel binnenkomt, is zoals we de vroeger SLS Shop van Beijum nog kennen. Klein kantoormateriaal, snoepgoed en rookwaren. In het tweede gedeelte, achterin zit een gezellige ruimte waar koffie, thee en broodjes, warm of koud genuttigd kunnen worden.

Dank aan alle trouwe klanten

Via de Beijumkrant wil Frederique haar vaste clientèle in Beijum bedanken. Ze heeft er 28 jaar met plezier gewerkt aan de Claremaheerd en veel leuke mensen leren kennen, maar de tijd is gekomen om knopen door te hakken. Uiteindelijk gaat het om haar brood. Het is een keuze: of stilletjes doodbloeden in Beijum of met een frisse start opnieuw beginnen, aldus de Beijumse onderneemster.

Mike Tomale (tekst en foto)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.