SKSG in teken van ‘Week van de Alfabetisering

SKSG doet in de week van 8 t/m 12 september mee aan de Week van de Alfabetisering.
Bij de peutergroepen van de kinderdagverblijven, Peuterspeelzalen, Gastouders en BSO’s worden extra activiteiten georganiseerd om het belang van taal onder de aandacht
te brengen voor kinderen en ouders.

Lezen en schrijven is essentieel voor de toekomst van iedereen. Lezen en schrijven leidt tot een beter toekomstperspectief!
SKSG zet zich hier dagelijks voor in en laat dat deze week extra goed zien.
Speciale voorlezers komen in de week van 8 t/m 12 september op onze locaties voorlezen: een taalambassadeur van de Stichting Lezen en Schrijven, het managementteam van het Alfa college,
Ton Schroor, Wethouder Onderwijs gemeente Groningen, een leerling van het volwassen onderwijs en uiteraard vaders van kinderen. 
Daarnaast doen de peuters en kinderen van de gastouders mee aan de voorleeswedstrijd van Woezel & Pip.

Op onze BSO’s  zijn er uiteraard ook activiteiten rondom taal. SKSG Kardinge schrijft mee aan deel 3 van de boekenreeks van Arjen Robben.
Moeder Marjo en zus Vivian Robben waren donderdag 4 september te gast op de Sport BSO SKSG Kardinge samen met Jolanda van Stichting Lezen & Schrijven.
Zij hebben de kinderen van SKSG Kardinge uitgelegd wat er van hen verwacht wordt. Deze week mogen de kinderen hoofdstuk 9 schrijven van het nieuwe boek met de titel: ‘Arjen Robben en zijn helden’.
Door middel van een persoonlijke videoboodschap wenste Arjen Robben de kinderen veel succes met het schrijven van het hoofdstuk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.