SKSG bouwt zandkastelen tijdens de Nationale Voorleesdagen

–Persbericht 15 januari 2015–

 

Woensdag 21 januari 2015 beginnen de Nationale Voorleesdagen! Het prentenboek ‘Boer Boris gaat naar zee’, van Ted van Lieshout en Philip Hopman staat dit jaar centraal. 

Dit boek wordt voorgelezen op alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen van SKSG. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het promoten van voorlezen aan jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (21 januari – 31 januari) zijn er allerlei leuke activiteiten op de locaties van SKSG. De aftrap vindt op veel locaties plaats met een voorleesontbijt.
Een aantal  bekende enthousiaste voorlezers is actief om kinderen voor te lezen op de verschillende locaties van SKSG tijdens de Nationale Voorleesdagen.

De volgende personen komen o.a, voorlezen:

Een boer en een boerin, Ton Schroor (Wethouder), Henk Pijlman  (Voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool), Enno van der Werff (Algemeen directeur SKSG), Politieman Rogier,
Natascha  Stenvert (illustrator van de boeken van Tjibbe Veldkamp), Karin Kienhuis (Judoka), Anna, (meisje van duo Anna en Senna dat meegedaan had aan het Junior Songfestival) en de heer Bakker (Wethouder) komt bij een gastouder in Zuidhorn.

Iedere locatie heeft naast het boek Boer Boris gaat naar zee ook een trekker van Boer Boris ontvangen, kinetic sand om zandkastelen te bouwen en een vingerpop om het thema na te spelen.
Op de meeste locaties wordt na de Nationale Voorleesdagen nog een aantal weken verder gewerkt aan het thema “Boerderij”.

SKSG ondersteunt de jaarlijkse voorleescampagne omdat voorlezen niet alleen de fantasie van kinderen prikkelt, maar ook de taal- en spraakontwikkeling en sociale vaardigheden van kinderen stimuleert.

 

Rooster voorleesdagen: klik hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.