Situatie bij de Gerrit Krol-brug

Iedere Beijumer die regelmatig met de fiets richting stad rijdt heeft het waarschijnlijk al eens meegemaakt; bijna van je fiets gereden door een auto die geen voorrang gaf aan de (snor/brom) fietsers op het Heerdenpad. Het is een wonder dat er niet meer aanrijdingen gebeuren.

Het fietspad naar Beijum is een voorrangsfietspad. Als je uit de stad komt kruis je Ulgersmaweg. Om de situatie iets veiliger te maken is een paar jaar geleden een ‘knip’ gemaakt in de Ulgersmaweg. De doorgaande weg is afgesloten door een kunstwerk waardoor er geen auto’s meer langs kunnen. In de praktijk blijkt dat veel auto’s, maar ook (brom)fietsers geen voorrang verlenen aan het Heerdenpad waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.

De werkgroep verkeer van de BOB wil proberen iets aan de situatie te verbeteren.

Op dit moment staat er een verkeersbord dat aangeeft dat je voorrang moet verlenen, maar dat is volgens ons niet voldoende. Wij gaan met de gemeente in overleg of het mogelijk is dat er een stopbord komt. In dat geval moet het verkeer dat vanaf de Ulgersmaweg komt verplicht stoppen voordat het linksaf slaat richting Korreweg. Bij de Berlageweg staat ook zo’n bord en daar houdt men zich vrij goed aan. Op die kruising is het veiliger geworden.

Als de gemeente het met ons eens is, duurt het natuurlijk nog wel even voor zo’n bord er staat. Tot die tijd blijft het voor het verkeer op het fietspad goed uitkijken en voor het verkeer vanaf de Ulgersmaweg; graag voorrang geven aan de fietsers uit/richting Beijum.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.