‘Sheriff vertrekt met medische begeleiding’

Mohamed Sheriff (40) uit de Groningse wijk Beijum wordt morgen uitgezet naar Liberia. In het vliegtuig is medische begeleiding aanwezig. Dat laat Frank Wassenaar, woordvoerder van minster Gerd Leers (Immigratie en Asiel), dinsdagavond weten.

’s Middags leek de uitzetting van Sheriff voorlopig te worden uitgesteld. Zijn advocate hoorde van een medewerker van de Immigratie- en Naturalisatiedienst dat eerst zijn gezondheid grondig zou worden onderzocht.

“Er is inderdaad door iemand gezegd dat de vlucht gecancelled werd, maar dat was een verkeerde veronderstelling”, verklaart Wassenaar waarom het toch weer anders werd. “Er is beoordeeld dat hij met medische begeleiding kan vliegen.”

Groninger voetbalclub GVAV, waarbij twee van de drie kinderen van Sheriff voetballen, probeerde de laatste dagen de uitzetting tegen te houden. Sheriff is al vijftien jaar in Nederland zonder verblijfstatus. In januari werd hij gearresteerd en naar het vertrekcentrum in Rotterdam gebracht omdat hij verdacht wordt van oorlogsmisdaden. Onterecht, denkt de club.

Hem terugsturen vinden ze onverantwoord. Ulfert Molenhuis van GVAV: “Hij is er zeer slecht aan toe: suikerziekte, hepatitis B en suïcidaal. In het arme Liberia kunnen ze hem de zorg niet bieden die hij nodig heeft.”

Ze geven hun strijd nog niet op. “De advocaat probeert nog een spoedrechtszaak te krijgen en wij de politiek te bewegen.”

bron + foto: Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.