Schouw Atensheerd

Ruim 30 mensen hadden zich vrijdagmiddag 21 augustus verzameld bij Atensheerd 88, de startplek van de schouw door het gebied rond het winkelcentrum. Onder hen ver over de 20 bewoners maar onderweg sloten zich nog meer aan en kwam het totaal op een kleine 50  personen.

Doel van de schouw was om samen met bewoners te zien hoe hun heerd erbij ligt.DSC_4783 De route liep door de Atensheerd naar de Stoepemaheerd en Toppingaheerd en eindigde zo weer op het voorplein bij de visboer, die aan een van de laatste dagen in Beijum bezig was (ze stoppen helaas per 1 september) DSC_4789

De schouw was georganiseerd door de gemeente. Samen met woningcorporatie De Huismeesters initiatiefnemer van een aanpak van vooral de Atensheerd, de heerd die wordt omsloten door het winkelcentrum en het doorgaande fietspad. Verder liep er iemand mee van het waterschap, enkele teamleden van WIJBeijum en ook de BOB was vertegenwoordigd. Dit vooral om te zien of de inbreng van de bewoners wel aan bod kwam, hun voorstellen en ideeën genoteerd. Het noteren van de wensen, klachten ect. werd door een zestal aangewezen personen gedaan. Om de gemeentelijke inzet ook daadwerkelijk te laten zien, liep ook onze wijkwethouder Mattias Gijsbertsen mee. DSC_4790

Het hele gebied bestaat uit 3-hoogflatjes en als er al een eerste en voorlopige conclusie getrokken kan worden na een rondgang van een kleine anderhalf uur, dan is dit dat de heerd best wat meer kleur en fleur kan gebruiken. Ook enkele erg donkere plekken mogen lichter. Er zou wat meer eenheid in de heerd mogen komen, fysiek maar ook sociaal, gaven meerdere bewoners aan.

Uiteraard zijn er verschillende belangen bij een eventuele fysieke aanpak, want dan gaat het over een andere indeling van de heerd met misschien anders parkeren; perkjes, bomen en struiken op een andere plaats, maar gemeente en corporatie verzekerden dat, op kort termijn, in de vervolgfase weer met de bewoners wordt overlegd en worden de plannen met hen vastgesteld.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.