Schade in Beijum door aardbevingen?

In Beijum is net zoals in augustus vorig jaar, ook de schok van de aardbeving van begin februari gehoord en gevoeld. Gezien het feit dat al 175 stadjers, waaronder burgemeester Rehwinkel zelf, vorig jaar al claims bij de NAM hebben ingediend vanwege schade aan hun woning, kunnen daar ook best Beijumers tussen zitten.

Het meest in het oog springend zijn scheuren in de muren van een woning of aan de buitenkant. Minder zichtbaar en minder merkbaar zijn scheuren in bijvoorbeeld de vloer; wie kijkt er na een beving onder de vloerbedekking? Ook als de woning (licht) uit het lood is geraakt, is dat niet altijd direct te zien. En komt een kier tussen muur en plafond door ‘spontaan’ opengebarsten verf, of komt dit toch door de bevingen? Ook oudere schade kan nog het gevolg zijn van eerdere bevingen.

Huurders die schade aan de woning hebben, kunnen daarover het best contact opnemen met hun verhuurder. Eigenaren kunnen hun schade direct bij de NAM indienen middels een formulier op de site: https://www.nam.nl/nl/general/claim-form/form-schadeformulier.html. De NAM zal meldingen van schade laten onderzoeken door onafhankelijke deskundigen, aldus de NAM op haar site.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.