Samen werken aan Beijum, wijkvernieuwing 3.0

Gemeente Groningen en de woningbouwcorporaties in de stad hebben een koersdocument wijkvernieuwing voor Beijum opgesteld. Daarover is reeds eerder in deze wijkkrant over geschreven. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de uitwerking van dat koersdocument in concrete maatregelen voor de korte en de langere termijn. Die uitwerking willen we samen met bewoners uit de wijk doen. Dat doen we onder de noemer “samen werken we aan vitale, leefbare wijken, met gezonde weerbare bewoners”.

Kortom een wijk waar mensen prettig met elkaar samen wonen, voor jong en oud, in een prettige omgeving waar je rustig kunt wonen, maar ook gebruik kan maken van de voorzieningen en activiteiten die Beijum te bieden heeft. Veel bewoners doen dat al en genieten volop van het moois dat Beijum heeft te bieden.

Maar er zijn punten en delen van de wijk te benoemen die beter kunnen. En daar willen we nu aan werken, gemeente, corporaties, bewoners, WIJ-Beijum en andere instellingen in de wijk. En daarover willen we de komende tijd me u in gesprek.

Mijn naam is Roelof Otten en ik ben sinds januari projectleider wijkvernieuwing in Beijum. Het is mijn taak om de gesprekken in de wijk met u te organiseren. Dat doe ik samen met de betrokken partijen. Op dit moment ben ik volop in gesprek met de klankbordgroep. Daarin zitten o.a. actieve bewoners van de Bewonersorganisatie Beijum, de Groene Long en Groen &Grijs. Samen maken we een draaiboek waarin we vastleggen hoe we de wijk intrekken.

Half mei willen we een of meerdere inloop bijeenkomsten organiseren. We trekken een aantal heerden in en gaan werkgroepen organiseren waarin bewoners met elkaar kunnen brainstormen. De onderwerpen waaraan we denken zijn: werk en meedoen, zorg en welzijn, veiligheid, openbare ruimte, speelvoorzieningen en energiebesparende maatregelen. Maar er zullen best meer onderwerpen zijn waarover u iets kwijt wilt en met ons over wil praten. Laat het ons weten en meldt u aan bij het BOB, de Groene Long of WIJ-Beijum.

Wij zullen begin mei laten weten wat we gaan doen en wanneer. Wij rekenen op uw deelname en verheugen ons op de gesprekken en de samenwerking.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.