Samen Doen

Samen Doen is een publicatie van het Wijkteam Nieuw Lokaal Akkoord in Beijum.

Het Wijkteam bestaat uit 3 vertegenwoordigers van de gemeente, Ruud van Erp (Stadsdeelcoördinator Noorddijk), Irma Zijlstra (Stadsdeelsecretaris Noorddijk en voorzitter van het Wijkteam) en Peter Homan (Stadsdeelbeheerder), 2 vertegenwoordigers van Woningcorporaties, Alex Kruizinga (Nijestee) en Mathilda Groeneveld (De Huismeesters) en 7 bewoners, Dieuke Feenstra, Marjolein de Jong, Theo Smit, Rejeanne Sprockel en Lala Torbed Sambo (alle vijf op persoonlijke titel) en John Veldman en Tiemen Wagenaar (beiden vertegenwoordigers vanuit de Bewonersorganisatie Beijum).

De regiopolitie was ook lang vertegenwoordigd in het Wijkteam maar hun plek is vacant. Verder worden gesprekken met woningcorporatie Patrimonium gevoerd over hun deelname.

Het wijkteam wordt ondersteund door het opbouwwerk van Stiel, in de persoon van Debora den Haring.

Met een Heel-de-Buurt-aanpak om krachten te bundelen en volgens de afspraken uit het Nieuw Lokaal Akkoord 2.0 – kortweg NLA 2.0 – wordt gewerkt aan het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk.

Voor 2011 tot en met 2014 is voor Beijum € 900.000 beschikbaar voor bewonersinitiatieven. Heeft u een idee om de wijk of buurt leuker, netter, veiliger of gezelliger te maken? Mail dan naar D.denHaring@stiel.nl

Informatie over de afspraken tussen de gemeente en alle woningcorporaties inzake het NLA 2.0 en nieuws – ook uit andere wijken – is te vinden op www.twitter.com/NLA_Groningen, maar ook op Facebook en Linkedin (zoek Nieuw Lokaal Akkoord Groningen).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.