Samen Actief nog een jaar verlengd vrijwilligersvergoedingen stoppen wel

Het project Samen Actief, het activerings- en participatieproject van Stiel, is door de gemeente en het wijkteam NLA met nog een jaar verlengd. Het lag in de verwachting dat 2013 het laatste jaar was dat de dienst SoZaWe en het wijkteam NLA het project zouden financieren, maar dit was gekoppeld aan een nieuwe wet, de Participatiewet. Deze wet gaat echter niet in 2014 in maar pas in 2015. Om 2014 te overbruggen, is nu besloten om het project Samen Actief alsnog een jaar langer financieel te ondersteunen. Dit betekent in de praktijk dat de buurtwerkers Activering vrijwilligers kunnen blijven begeleiden en nieuwe vrijwilligers in Samen Actief kunnen meedoen.

Ook betekent dit dat de vrijwilligers in Samen Actief geen maandelijkse vergoeding van € 63 meer krijgen, maar dat ze wel in hun projecten, zoals Activiteitenbegeleiding, Assistent Buurtconciërge of Welkom in de Buurt actief kunnen blijven. Dit is besloten om het vergoedingenbeleid recht te trekken. Men vond het oneerlijk naar andere vrijwilligers toe, dat sommigen wel een vergoeding kregen, en anderen niet. Nu is dit voor alle vrijwilligers gelijk getrokken. Onkosten die gemaakt worden ten behoeve van het vrijwilligerswerk, zoals bellen op de eigen telefoon of ergens naar toe moeten met de eigen auto, kunnen wel vergoed worden.

Wilt u informatie over het project Samen Actief, of bespreken wat voor u mogelijkheden zijn voor vrijwilligerswerk? Mailt u dan met f.ozel@stiel.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.