Rotonde Korreweg in opspraak

Het is al weer een flinke tijd geleden dat de stoplichten op de kruising Korreweg / Kapteynlaan / Sumatralaan vervangen werden door een rotonde. En feitelijk vanaf het begin waren voor en tegens daarover volop onderwerp van gesprek.  Feit is dat je op veel momenten van de dag in elk geval als fietser minder lang hoeft te wachten dan eerder.  Volgens de gemeente is ook het aantal ongevallen gedaald. Eerder werden die deels veroorzaakt door fietsers die door rood licht reden.

Klachten zijn er echter ook wel degelijk over de nieuwe situatie met de rotonde. Moet men bijvoorbeeld als fietser tot zolang voor de haaientanden op het fietspad blijven wachten tot er op de rotonde niks meer aankomt? Wie dat in de spits doet krijgt al snel fiks wat moppers van achterop komende medefietsers: ‘doorrijden, die auto’s op de rotonde stoppen toch wel voor je’.  Er wordt wel gezegd dat er bij de rotonde al met al wel degelijk flink wat (bijna)ongelukken gebeuren, en veel mensen vinden de situatie vooral in de spits niet echt een verbetering.

Moet er opnieuw wat veranderen? De stoplichten terug en die eventueel buiten de spits uitschakelen?  Een duidelijker fietsbaan rond de rotonde die het mogelijk maakt dat je als fietser niet hoeft te wachten op auto’s  op de rotonde?

Reageren of zin om een actiepunt te maken van de rotondekwestie op de Korreweg?  Mail ons op mike.tomale@beijum.org

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.