Resultaat Milieustraat > Zeven containers vol afval

Op deze koude november morgen was het om 7.10 uur zover, de containers voor de te houden milieustraat aan de Froukemaheerd werden geplaatst. De milieustewards waren druk in de weer om alles in gereedheid te brengen.

Bewoners van deze heerd en de Wibenaheerd konden vandaag hun overtollige spullen en grofvuil in deze containers kwijt.

milieustraat7Om 9.00 uur was er al een enkeling die iets kwijt wilde in de containers en gaande weg werd het steeds drukker. Omstreeks half 11 werd de eerste volle container met grofvuil afgevoerd en werd er weer een lege geplaatst,  Van alle kanten kwamen bewoners met winkelkarren, auto’s, aanhangers, bakfiets, steekwagen of gewoon slepend en/of dragend, hun afgedankte goederen inleveren.

Je kon deze dag niet alleen iets inleveren maar ook meenemen. De gemeente had  een container met strooizout geplaatst. In een aangeboden emmer kon dit meegenomen worden inclusief een metalen sneeuwschuiver. Een mooi initiatief in deze winterperiode. Wat zullen deze heerden straks ijsvrij zijn.

milieustraat5Ook de innerlijke mens werd niet vergeten. Initiatiefneemster Jansje de Jong had de catering goed voor mekaar. Buiten de koffie, thee en limonade voor de kinderen om, waren er heerlijke belegde broodjes en in de middag een goed gevulde verse bak bonensoep of snert. Zeer welkom op deze koude dag en vooral ook zeer smakelijk!

Er waren over het algemeen alleen maar positieve geluiden te horen. Vooral dat het een goed initiatief was en vaker zou moeten.    Enige smet was de klacht van een bewoner dat het draaiorgel, de Pronkjewail, te lang voor zijn deur stond te draaien. Wel jammer, het draaiorgel werd juist door iedereen gewaardeerd.

Omstreeks half twee werd het wat rustiger en nadat om twee uur de laatste bewoners weer “leeg” huiswaarts keerden, kon de milieudienst beginnen met het afvoeren van de volle containers en kon de organisatie de boel opruimen.

 

milieuteamGezien de opkomst, het aantal van zeven volle containers en de alom positieve geluiden, zeker iets om volgend jaar weer te organiseren. Het zou dan wel op prijs gesteld worden dat er wat meer bewoners een helpende hand reiken aan de organisatie of het voortouw nemen. Jansje de Jong heeft nu samen met haar man en buurtbewoonster Bianca Schuitema alles geregeld. U kent ongetwijfeld het spreekwoord: “Vele handen maken licht werk”, welke hier zeker van toepassing is

Ook vanuit de gemeente staat men open voor dit soort initiatieven en zal, waar mogelijk, deze ook ondersteunen. Het is maar dat u het weet. Meer informatie en indrukken? Ga naar ‘Groningen Schoon Dankzij Mij’ op Facebook of neem contact op met Gert Bron van Stadsbeheer gert.bron@ groningen.nl.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.