PvdA bezoekt Beijum

Op donderdag 6 maart om 11.30 uur reiken Bea Enting en Erica van Lente namens de PvdA een blijk van waardering uit aan de schoolwerktuinen. Dit gebeurt in de schoolwerktuin in Beijum, Beijumerweg 20c, waar de tuinleider in het zonnetje gezet zal worden. De sociaal-democraten zijn teleurgesteld in het door wethouder Schroor (D66) gepresenteerde boekje “Groningen ademt onderwijs”. Hierin zijn de schoolwerktuinen en de natuur- en duurzaamheidseducatie vergeten.

Wethouder Schroor presenteerde op woensdag 5 maart de publicatie “Groningen ademt onderwijs”. Het boekje geeft een schets van de stappen die we in Groningen zetten op het gebied van onderwijs. De PvdA ziet dat de wethouder hierbij nog het nodige laat liggen. Zo vergeet wethouder Schroor de schoolwerktuinen en is er nog een wereld te winnen buiten de wereld van de schoolbesturen.

“De PvdA heeft zich er sterk voor gemaakt dat er schoolwerktuinen komen in Groningen. Plekken waar kinderen leren over natuur en duurzaamheid. De vierde werktuin wordt nu aangelegd in Westpark. Het is wel opvallend dat dit in “Groningen ademt onderwijs” in het geheel niet is opgenomen”, aldus Enting en Van Lente. “We gaan morgen naar de schoolwerktuin in Beijum die gespecialiseerd is in gezonde voeding. Het goede werk in de schooltuinen willen we graag waarderen. Bovendien wordt hier gewerkt aan een belangrijk thema dat de PvdA met het actieplan Gezonde Scholen zelf ook nadrukkelijk op de agenda heeft gezet.

Daarnaast valt het de PvdA op dat het overleg van de gemeente met de schoolbesturen goed loopt, maar dat er weinig gebeurt rond ouderparticipatie. Ook vinden de sociaal-democraten dat er meer snelheid moet komen in de nieuwbouw van scholen. 

foto: FPT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.