Presentatie + Uitreiking Beijumboek

23 mei 16.00 uur Bibliotheek Beijum

Het ei is gelegd. De werkzaamheden aan het geschiedenisboek over Beijum zijn voltooid. Het manuscript is overhandigd aan de lay-outer om er de laatste hand aan te leggen en vervolgens gaat de drukker ermee aan de haal.

Dat is even wennen voor de uitgever. Als je zolang en intensief met zo’n boek ben bezig geweest en je moet het uiteindelijk uit handen geven, is het net alsof een van je kinderen het huis uitgaat en zelfstandig gaat wonen. Kleintjes worden groot, dat weten we allemaal.

Het eindresultaat kunnen we zien op 23 mei om 16.00 uur in de bibliotheek in Beijum-oost. Dan wordt het eerste exemplaar aan burgemeester Peter Rehwinkel uitgereikt en gaat het boek voor een spotprijs (echt!) direct in de verkoop. Ook de mensen die zich van te voren hebben ingeschreven, kunnen het boek direct afhalen.

Feest

Het wordt een gezellige boel daar in en rond de bibliotheek. ‘Iedereen’ is er dan: de drie dames die zijn geïnterviewd en aan de Beijumerweg hebben gewoond, de schrijvers, mensen die informatie of illustraties hebben aangedragen, schoolkinderen, en gewoon iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Beijum. Er worden diverse activiteiten rond de uitreiking van het boek georganiseerd, onder andere een presentatie van 3D-animaties over een boerderij, een steenhuis en een borg.

Die Beijumers hebben het weer voor elkaar gekregen: ze hebben grotendeels zélf een geschiedenisboek over hun eigen wijk gemaakt. Dat kan Beijum, volgens een van de schrijvers “de groenste en meest onderschatte woonwijk van Stad”.

Op 23 mei geven de makers van het boek acte de présence. Iedereen is van harte welkom!

Jaap van Leeuwen

Burgemeester Peter Rehwinkel neemt op 23 mei 2012 het eerste exemplaar in ontvangst van het geschiedenisboek over Beijum.
Vanaf 16.00 uur zal in de Bibliotheek in Beijum-oost de uitreiking plaatsvinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.