Politiebureaus Stad krijgen andere indeling

Eerder maakte de politie al bekend welke plannen er zijn voor politiebureaus in de hele provincie Groningen. Nu zijn ook de wijzigingen bekend op wijkniveau in de stad Groningen.

Zo gaat het politiebureau aan de Parkallee bij de wijk Kardinge op termijn dicht en de huidige politieposten aan de Kajuit in Lewenborg en de Claremaheerd in Beijum worden vervangen door kleine steunpunten. In de kleine steunpunten is ruimte voor twee tot maximaal vier werkplekken.

Groot steunpunt Het politiebureau aan de Diamantlaan in Vinkhuizen wordt omgevormd tot groot steunpunt. Op dit steunpunt komen acht tot tien werkplekken. Ook kunnen mensen er terecht om bijvoorbeeld aangifte te doen.

Teambureau De huidige politiebureaus aan de Rademarkt, Korreweg en de Vondellaan zullen in de toekomst blijven functioneren als teambureau. De veranderingen zijn doorgesproken met het stadsbestuur. Loco-burgemeester Ton Schroor laat in een reactie weten te kunnen leven met de wijzigingen.

Zichtbaar en aanwezig ‘Wat wij belangrijk vinden is dat de politie zichtbaar en aanwezig is in de wijken. Wij hebben de indruk dat dat niet minder wordt.’ Overigens staat de uitvoering van de plannen pas gepland tussen 2020 en 2025. Bekijk ook de plannen voor de hele provincie.

Bron: RTV Noord

Opmerking vanuit de BOB:

Er is uiteraard helemaal geen politiepost aan de Claremaheerd.. Wel heeft de politie elke dinsdagmorgen spreekuur in de Wegwijzer (aan de Claremaheerd). Voor zover bekend blijft dat spreekuur voorlopig gehandhaafd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.