‘Poezenkop’ terug langs busbaan

Het kunstwerk dat zo’n 20 jaar geleden is aangebracht op de geluidswering langs de busbaan: ‘de poezenkop’. was bij de werkzaamheden aan de Oostelijke Ringweg bedolven onder een hoop klei. Het bestuur van de Bewonersorganisatie Beium (BOB) vroeg aan de provincie of ‘de poezenkop’ weer ontdaan kon worden van de hoop klei en of het bewaard kon worden.

Het kunstwerk met de ‘poezenkop’ langs de busbaan Kardinge-Beijum werd ruim 20 jaar geleden aangebracht, samen met de schilderingen bij de fietstunnel Beijum-De Hunze, het Ringwegviaduct bij Noorderhoogebrug en op de taluds van de fietsovergangen Heerdenpad, Meedenpad en Stadsweg over de Oostelijke Ringweg. Een Beijumer kunstenaar tekende ervoor. In het stadsdeel Oude Wijken werden geïnspireerd daardoor later door dezelfde kunstenaar kunstwerken aangebracht in de fietstunnels bij De Hoogte/Indische Buurt.

Het kunstwerk is inmiddels weer ‘opgegraven’ en ontdaan van graffiti. Er wordt overlegd over het behoud van de poezenkop bij de verdere aanpak van de Oostelijke Ringweg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.