Podium New Attraction

De eerste editie van Podium New Attraction van 2012 is een feit. Op woensdag 28 maart vanaf half negen tot elf uur laten diverse artiesten hun act zien op het podium in Simplon. Deze artiesten mogen hun kunsten laten zien in een show van vijftien minuten. Publiek kan gratis komen kijken en luisteren.

Eén van de nieuwe acts van de avond zijn BasiQ & ADI. Een duo van Curaçaose afkomst met een Caribische sound. Zij hebben zich onlangs ingeschreven bij de Urban Academy (Urban House Groningen) en krijgen nu de kans om hun act te tonen aan het publiek. Ook Rjay´son is een nieuw talent. Tijdens de Intakedag van 19 februari maakte hij indruk op de jury door een nummer te rappen die hij heeft geschreven voor zijn opa.

Roberto Tan is al vaker te zien geweest in Groningen. Hij stond tijdens Eurosonic Noorderslag bij de Burger King Instore en mocht het nieuwe jaar beginnen met een optreden in de Oosterpoort. Onlangs heeft hij de eerste track van zijn EP ‘De Aftrap’ uitgebracht welke is geproduceerd door Vinyl Frontiers.

Ook rappers Machovelli en Maq gaan hun raps laten horen evenals Creatief, een trio uit Oosterwolde. Halverwege de avond gaat Eduard de Groot een DJ set laten horen met een mix van dubstep en hiphop. De DJ die de avond aan elkaar mixt is Nitty Wow. De host van de avond is Ferryflex.

Podium New Attraction is een initiatief vanuit de Urban Academy (Urban House Groningen). De Urban Academy biedt talent programma’s aan waarin deelnemers zich kunnen ontwikkelen; gericht op zowel beginnende als (ver)gevorderde artiesten. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die deelnemen aan het Urban Academy netwerk.

Locatie: Simplon, Boterdiep 69 in Groningen

Tijd: 20:30 – 23:00 uur

Entree: gratis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.