Plein winkelcentrum Beijum-Oost

Enkele jaren geleden is, zoals u weet, het plein van het winkelcentrum Beijum-Oost opnieuw ingericht. Maar na enige tijd bleek toch dat niet iedereen tevreden was met het resultaat. Dat bleek ook bij een evaluatie onder bewoners en gebruikers van het plein. Er waren kritiekpunten over diverse verkeerssituaties en over de sfeer en de levendigheid van het plein.

In 2011 hebben we de verkeerssituatie al verbeterd met een aantal aanpassingen. Het plein is  beter toegankelijk gemaakt. Ook is er een oprit voor winkelkarretjes aan de Amkemaheerd gekomen en hebben we de rijbaan op de parkeerplaats aan de Claremaheerd verbreed.

Volgende week gaan we starten met de verfraaiing van het plein.

Bij de poort komt een voetgangerssluis. Dit gaat het racen van brommers over het plein tegen. Op het plein komen ook een tribune, podium, ‘poefs’ en plantenbakken.

Verder komt er een waterplein met fonteintjes. Hiervoor moeten we leidingen en technische voorzieningen als pompput en waterput aanleggen. We gaan ook nieuwe bomen (moeraseiken) planten. De groeimogelijkheden voor de bomen worden verbeterd met nieuwe grond en het aanleggen van drainage en beluchting.

Een tekening van het ontwerp kunt u bekijken in de bibliotheek en bij Zorggroep Groningen, Claremaheerd 47. Ook kunt u vanaf volgende week deze informatie lezen op onze website http://groningen.nl/beijum.

We proberen de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. De winkels blijven open en bereikbaar. Omwille van de veiligheid sluiten we af en toe wel een gedeelte van het plein af met een hek. De bouwtransporten regelen we zoveel mogelijk via de Bentismaheerd.

We verwachten dat deze werkzaamheden voor de zomervakantie klaar zijn. Het planten van de bomen is gebonden aan het plantseizoen, dus die komen pas in de winter.

Namens de gemeente wordt het werk begeleid door de heer P. den Ouden.

Met hem kunt u contact opnemen als u vragen heeft of als u problemen verwacht in verband met de geplande werkzaamheden. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer (050) 367 81 11.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.