Playground Krajicek Sportclub een succes of overlast

Aan de Ypemaheerd, aan de achterzijde van de sporthal vindt u een voetbalkooi, oftewel Krajicek Sportclub Playground. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Richard Krajicek Foundation. In 2010 is de sportclub opgericht met de bedoeling om sportieve activiteiten te stimuleren voor de jeugd, waar ze in een sociaal en veilige omgeving kunnen spelen.

De playground is een openbare sportplein waar jongeren terecht kunnen. Elke playground zou een sportleider moeten hebben die er minimaal 3 keer per week activiteiten organiseert. Een sportleider kan een jongerenwerker zijn, een sportbuurtwerker of een professional, maar welke persoon is dan de sportleider van de voetbalkooi? Op de activiteitenladder van de ‘Na Schoolse Activiteiten’ (NSA) in Beijum staan wekelijks twee activiteiten op het programma voor de jeugd om sportief te spelen. De komende weken is er elke donderdagmiddag een FC Groningen buurtbattle voor sportievelingen tussen 10 en 15 jaar (zie hieronder).

De overige dagen wanneer geen activiteiten staan gepland, staat de playground toch niet altijd leeg. Sommige buurtkinderen komen hier voetballen of hangen, maar wat vinden de buurtbewoners van de playground? Ze ervaren overlastgevende jongeren en voelen zich niet veilig. De auto’s worden ook niet meer geparkeerd naast de voetbalkooi om kleine ongelukjes te voorkomen. De Krajicek Sportclub een succes voor de NSA en een last voor de buurtbewoners?

Reageren? Mail de redactie: beijumkrant@hotmail.com -tekst: Anh Nguyen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.