Plankaart openbare laadpalen

Geachte lezer,

Naar aanleiding van,

De gemeente Groningen wil elektrisch rijden stimuleren. Belangrijk daarbij is dat mensen gebruik kunnen maken van een elektrische laadpaal dicht bij hun huis. Daarom gaat de gemeente een dekkend netwerk van laadpalen aanleggen. Dat betekent dat het aantal openbare laadpalen fors wordt uitgebreid. De gemeente heeft de mogelijke locaties aangegeven op de plankaart openbare laadpalen.

Van 28 mei tot 1 juli 2020 kon u reageren op deze plankaart. De gemeente heeft alle binnengekomen reacties beoordeeld en de plankaart op een aantal punten aangepast. Alle binnengekomen reacties vindt u met ons antwoord in het Reactierapport. Alle reacties zijn anoniem gemaakt.

Het college van B&W heeft op 17 november 2020 in één keer een besluit genomen over alle mogelijke locaties voor laadpalen. Hiermee is het proces voor het aanvragen en plaatsen van laadpalen aanmerkelijk versneld. Bekijk de plankaart op https://gemeente.groningen.nl/laadpalen.

Belanghebbenden kunnen tot en met 31 december 2020 bezwaar maken tegen een locatie. Kijk voor meer informatie op: https://gemeente.groningen.nl/bezwaar-maken.

Tot 2022 worden er zo’n 400 laadpalen bijgeplaatst in onze gemeente.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.