Pinautomaat RABO bij Albert Heijn gaat weg.

Op de site van OOG-tv staat vanaf afgelopen vrijdag een bericht (http://www.oogtv.nl/2014/01/rabobank-sluit-filialen-en-pinautomaten/) dat de RABO-bank per 1 mei enkele filialen sluit en een aantal pinautomaten weghaalt, waaronder die bij in de winkel van Albert Heijn. Er wordt te weinig gebruik van gemaakt, is het argument.
Afgezien van het feit dat volgens Alice Meins van Albert Heijn er een opzegtermijn van een half jaar is, zou dit al de derde pinautomaat in korte tijd zijn die uit Beijum verdwijnt.

Zoals bekend zijn twee pinautomaten van de ING al weg. De een op Oost wegens het vertrek van het postagentschap, de tweede als gevolg van een plofkraak. Navraag vanuit de BOB levert tot nu toe steeds nul op het rekest op.
Naar ons idee is het gebruik van de pinautomaat van de RABO daardoor juist toegenomen. Ook staat deze automaat op een veilige plek, in de winkel; een winkel die 6 dagen in de week tot ’s avonds 10 uur open is. Ook Alice Meins snapt deze move van de RABO niet.

De enige automaat die dan overblijft (als de SNS tenminste geen andere plannen heeft) staat na de verbouwing van de Lidl op een plek die door veel mensen als onveilig wordt beschouwd.

De BOB begrijpt niet dat banken onderling niet wat meer overleg hebben en samenwerking zoeken als het gaat om die pinautomaten en dat iedereen maar zijn eigen plan trekt. In een wijk van 13.000 mensen is toch wel plek voor meerdere automaten? Om zelf meer grip op de uitgaven te houden, gaan veel mensen niet over op pinbetaling en zijn pinautomaten voor hen een ‘must’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.