Persbericht

Verlichting Heerdenpad

PERSBERICHT:  Verlichting Heerdenpad aangepakt.

Aanstaande maandag en dinsdag (25 en 26 juli) worden de lantarenpalen aan het Heerdenpad tussen de Gerrit Krol-brug en de kruising met de Berlageweg vervangen.

Metingen van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) hebben aangetoond dat de verlichting in dit deel van het Heerdenpad onder de norm ligt. Gelukkig maakt de gemeente spoed en vervangt de lantarenpalen van 4 meter hoog door palen van 6 meter met ook een zwaardere armatuur. De verwachting is dat daarna de verlichting niet alleen aan de normen voldoet, maar er ook voor zorgt dat het gevoel van veiligheid wordt vergroot.

De aanpassing van de lantarenpalen maakt onderdeel uit van de aanpak van de onveiligheid van het Heerdenpad. In de afgelopen maanden zijn al talloze bossages gesnoeid. Naar de mening van de BOB zijn verdere maatregelen denkbaar en nodig, zoals het doortrekken van de hekken bij de taluds van de ringweg en het afsluiten van de strook tussen de brugwachterwoning en het Wessel Gansfortcollege. Vanaf de brug is dit voor fietsers een ‘dode’ hoek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.