PERSBERICHT: Regisseer je loopbaan in februari 2023

Speciaal voor iedereen die toe is aan een volgende stap in de loopbaan of een switch wil maken organiseert JobOn, samen met trainer Nathalie Sulman, het drieluik ‘Regisseer je loopbaan’ in Bibliotheek Forum in Groningen. Tijdens deze drieluik serie leren deelnemers hoe zij de regie over hun loopbaan behouden. Nathalie: “We gaan aan de slag met het (her)ontdekken van een nieuwe balans tussen kunnen, doen en zijn zodat iedereen weer fluitend aan de slag kan. De drie workshops vinden plaats op 6, 13 en 27 februari.”

In een paar weken tijd ontdekken deelnemers wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze energie van krijgen. Uiteindelijk gaan ze naar huis met een concreet plan om die passende baan te vinden. De serie bestaat uit een eerste online meet-up op 6 februari van 10.00 tot 11.00 uur van waaruit deelnemers die week zelfstandig met een online training aan de slag gaan. De tweede en derde sessies vinden plaats op 13 en 27 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek.

Doeltreffende aanpak
Nathalie: “Tijdens de eerste online
meet-up maken deelnemers kennis met elkaar en delen zij wat ze willen bereiken. Op 13 februari gaan zij aan de slag met de opgedane inzichten vanuit de online training. We zoomen hierbij dieper in op iedereen en helpen mensen verder bij het maken van een doeltreffende aanpak. Tijdens de laatste sessie staan we vooral stil bij het concreet maken van ieders plannen en hoe iedereen vol energie en vertrouwen verder aan de slag gaat met de juiste balans.”

Gelijkgestemden
“Met onze events motiveren we werkzoekenden om zelf aan het roer te blijven staan en stappen te zetten om verder te komen in hun loopbaan. Door met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan werkt dit extra stimulerend. Vaak is er veel herkenning onderling over twijfels of andere zaken die spelen tijdens het zoeken naar een nieuwe baan. Ook is het fijn ervaringen uit te wisselen en elkaar verder te helpen.”, aldus Petra van der Vlugt, programmamanager events bij JobOn.

Maatschappelijke betrokkenheid
JobOn is erg blij met trainers die zich vrijwillig inzetten, maar ook met de bibliotheek Forum in Groningen als locatie, die hiervoor regelmatig hun ruimte vrijwillig beschikbaar stellen. Petra: “Ook worden bijna al onze events door onze vrijwilligers, vaak ook werkzoekend, zelf georganiseerd. Dit is voor hen een mooie manier om zichzelf verder te ontwikkelen op diverse gebieden, hun maatschappelijke betrokkenheid te laten zien en zichzelf hiermee ook meer in de spotlight te zetten.”

Werkzoekenden kunnen zich nog aanmelden voor deze drieluik serie die start op 6 februari via: Drieluik serie: Regisseer je loopbaan | JobOn. Meedoen is gratis, maar aanmelden is een vereiste. Alle 3 de sessies starten om 10.00 uur. Meer informatie over JobOn: JobOn 

EINDE PERSBERICHT

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.