Parkeerperikelen winkelcentrum (-west)

De gemeenteraad stelde kort geleden het Stadsdeelprogramma Noorddijk 2012 vast. Voor Beijum staat daar o.a. een bedrag van 25.000 euro in opgenomen voor aanpak van ‘parkeerproblemen bij het winkelcentrum’.  Zoals iedereen weet doen die problemen zich alleen voor op de zaterdagen en vlak voor speciale feestdagen. Op verschillende fronten wordt gezocht naar maatregelen. Met parkeerplaatsen bijvoorbeeld. Of het ‘open gooien van de ‘bussluis’ zodat je bij een volle parkeerplaats aan de ene kant van het centrum door kan steken om aan de andere kant een plek te zoeken.

Albert Heijn probeerde eerder al met allerlei acties te bevorderen dat meer mensen hun grote boodschappen ‘door de week’ doen: de openingstijden werden fors uitgebreid, kortingsacties, enz.  Tot nu toe zonder al te veel resultaat. Alice Meins: ‘veel mensen willen nu eenmaal graag al dan niet met partner en kinderen gezellig op zaterdag winkelen’.

Het is duidelijk dat bij het winkelcentrum nauwelijks extra parkeerplaatsen te realiseren zijn en dat ook het toelaten van auto’s  op de busbaan hooguit een druppel op de gloeiende plaat is (even afgezien van allerlei andere nadelen).

Meer fietsenstallingen? Voor grote boodschappen meer gebruik maken van een bestelservice, al dan niet in combinatie met internet winkelen?  Beperkte parkeertijden instellen?  Met vrijstelling voor aanwonenden?  Een nieuwe voordeelactie voor het doen van je grote boodschappen ‘door de week’?  Meer gezelligheid in en rond het winkelcentrum op zaterdag, ook als je alleen je kleinere boodschappen doet waar je geen auto voor nodig hebt?

Reageren?  Lid worden van de werkgroep Verkeer van de Bewonersorganisatie Beijum of van een speciale werkgroep ‘Parkeren winkelcentrum’?  Mail naar mike.tomale@beijum.org

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.